VAD KAN JAG GÖRA MER? 

FÖRESLÅ PORRFRI POLICY I DITT BARNS VERKSAMHET

Här finns ett förslag på porrfri policy för att skapa en porrfri zon i ditt barns verksamhet t.ex. skolan eller fritids. Du kan enkelt skicka länken eller ladda ner dokumentet till ansvarig i verksamheten och föreslå att de implementerar detta i verksamheten.


TA KONTAKT MED ANSVARIGA I DIN KOMMUN

Skicka in ett medborgarförslag om porrfria verksamheter för barn och maila till din kommun eller kommunstyrelsens ordförande.

Här kan du ladda ner vårt färdigskrivna medborgarförslag.

TIPS!

Tänk på att skriva ett par personliga ord inledningsvis i mailet, det brukar ge större effekt. 

Det är inte alla kommuner som tar emot medborgarförslag. I ett sådant fall råder vi dig att istället skicka mallen för Hej kommun i ett mail till kommunstyrelsens ordförande i din kommun. Mallen är anpassad för att kunna användas i båda avseenden.

BLI MÅNADSGIVARE

Bli månadsgivare via vårt formulär

Du kan enkelt bli månadsgivare genom att fylla i vårt formulär. Du kan även swisha en engångssumma till oss. Som företagare kan du gå in och bli partner till Porrfri barndom. Läs mer här.

SKAPA EN FACEBOOK-INSAMLING

Skapa en Facebook-insamling för Porrfri Barndom t.ex. inför din födelsedag.

Följ 5 enkla steg nedan:

1. Klicka på Insamlingar i nyhetsflödets vänstermeny.

2. Klicka på Samla in pengar.

3. Välj Ideell organisation/välgörenhet.

4. Välj Porrfri Barndom, en omslagsbild och lägg in en text om Porrfri Barndom, till exempel: “Hjälp mig att samla in 3.000 kr till Porrfri Barndom som arbetar för att alla barn ska få en porrfri barndom. Tyvärr exponeras barn för porridustrins våld i stor omfattning genom bl.a. enkla sökord, pop-up-annonser och länkade klipp, vilket har lett till en omfattande hälsokris bland barn. Sverige ligger tyvärr långt efter internationellt sett, t.ex. saktar fortfarande ca 40% av alla skolor porrfilter och de flesta barn får inte ta del av porrkritiska samtal i skolan. Och ingen tele- eller internetleverantör i Sverige erbjuder idag gratis porrfria abonnemang till de kunder som vill ha, inte ens i barnabonnemangen. Porrfri Barndom jobbar intensivt för att vända den negativa trenden med bl.a. informationskampanjer, opinionsbildning och aktivt påverkansarbete gentemot politiker, tele- och intenetleverantörer för att de ska ta sitt ansvar. Varmt välkommen att stötta deras arbete tillsammans med mig! Varje krona gör skillnad. Porrindustrin ska inte diktera våra barns sexualitet – den ska de få definiera själva.”

5. Klicka på Skapa.

KONTAKTA DIN TELE- OCH INTERNETLEVERANTÖR

Fråga om din tele- och internetoperatör vill erbjuda porrfilter

Idag erbjuder endast ett fåtal operatörer porrfilter till den som önskar och samtliga tar extra betalt för detta. På så vis har porrfria barnabonnemang blivit en socioekonomisk fråga. Eftersom barn ofta exponerar varandra för porr, och ibland även utsätter varandra för det de lär sig i porren, är det nödvändigt att alla barn i klassen, på fritids eller basketlaget har porrfilter i sina smartphones och på internet hemma men då måste vi sänka tröskeln – så att alla barn kan komma med på det säkrare tåget. Maila VD hos din tele- och internetoperatör och fråga om de vill erbjuda porrfilter till barn- och familjeabonnemangen utan extra kostnad så att alla barn kan surfa säkrare. Om vi är många som ställer frågan ökar sannolikheten att detta sker.

ARBETA IDEELLT

Vi behöver fler personer som hjälper oss i vår verksamhet då vi endast är 1.5 heltidsanställda i föreningen.

Är du AD, copywriter, fotograf, expert på något av de områden vi driver eller helt enkelt bara brinner för frågan – hör av dig till elsa@porrfribarndom.se så pratar vi vidare.

LÄSVÄRT

KONTAKTUPPGIFTER

Verksamhetsansvarig
Elsa Lantz
elsa@porrfribarndom.se

Föreläsningar & Workshops
info@porrfribarndom.se

Bankgiro: 5297-7196
Swish: 123 313 37 17
Org. Nummer: 802515-8752
(c) 2019 #porrfribarndom