PORRSNACKET LIVE

BOKA FÖRELÄSNING

”Både elever och skolpersonal har sagt att de tyckte Porrsnacket Live var jättebra. Vi vuxna fick med oss både förståelse för hur det är att växa upp med nätporr och ett tydligt budskap om att prata, prata, prata och skaffa porrfilter. På kvällen hade vi en föreläsning för föräldrar, allmänhet och fritidspersonal. Vi har fått flera uppskattande kommentarer om detta föredrag också. Vi på hela skolan känner oss inspirerade och stärkta i arbetet mot en våldsbejakande mansroll, återigen blev vi påminda om vikten av att vi står upp tillsammans mot våld, sexuella trakasserier och skeva ideal.” – Johanna Ivefors, Rektor

Porren har blivit många barns sexualundervisning. Som motvikt måste vi ta #porrsnacket – i tid. Vi har föreläsningar för elever från årskurs 5 och uppåt, skolpersonal och föräldrar. Scrolla ner och läs mer 🙂

Föreläsning för vuxna

Vi ger er insikt i mainstreamporren som finns gratis ett par klick bort i nästan varje barns smartphone, läsplatta m.m. och vad det kan ha för konsekvenser. Vi utgår ifrån svensk och internationell forskning samt kunskap från yrkesverksamma läkare, kriminologer, ungdomsjourer, barnen själva m.fl. I centrum är experttips och stöd om hur du kan ha ett åldersanpassat porrsnack med barn, installera porrfilter och kroka arm med andra. Våra föreläsningar berör ett ämne som många tycker är svårt och vårt fokus är alltid att göra det svåra så enkelt som möjligt. Tro det eller ej, men vi brukar skratta en hel del tillsammans under föreläsningarna.

1H FÖRELÄSNING. (Perfekt på FÖRETAGETS LUNCH eller FRUKOST).
45 minuter kunskap om allt ovan. Kortfattad presentation av Porrsnacket med tips och stöd om hur du har ett åldersanpassat porrsnack m.m. 15 minuter frågor och debrief. Passar utmärkt för alla i lärarlaget, med föräldragruppen eller som inspirationsföreläsning för arbetsplatsens alla föräldrar.

3H FÖRELÄSNING
Som ovan fast med extra allt och workshop! Bli experter på ämnet med vår fördjupande kunskap och samtal. Inkluderar allt nedan.

1. Fakta om porrindustrin, analys om hur innehållet ser ut och varför det lockar så många. Problembilden med barns exponering och konsumtion av nätporr såväl som de hälsokonsekvenser det kan leda till. Vi utgår från vad svensk och internationell forskning visar samt vad yrkesverksamma läkare, psykologer, kriminologer, ungdomsjourer med fler återger från sina arbeten samt vad barn och unga själva berättar.

2. Hur vi kan förebygga barns exponering för nätporr och hälsokonsekvenserna utifrån vårt material Porrsnacket. Här utgår vi från samlade expertråd och kunskap från Nina Rung, kriminolog och barnrättsexpert, Åsa Kastbom som är överläkare i psykiatri och pediatrik samt Mikis Kanakaris som är samtalsledare på ungdomsmottagningen 1000möjligheter.

3. Workshop för att deltagarna ska kunna reflektera kring hur de kan ta med sig kunskapen  och implementera experternas tips i sin egen verksamhet och i kontakt med barn. Vår erfarenhet är att det är bra att få tid att reflektera tillsammans, både smälta besvärliga insikter samt börja testa på redskapen själv. Vårt mål är att alla deltagare ska känna att vi tillsammans kan göra det här ämnet så hanterbart och enkelt som möjligt. Allt för att öka preventivt arbete och få igång det viktiga åldersanpassade porrsnacket med barn och unga.

Fyll i bokningsförfrågan nedan eller maila harry@porrfribarndom.se för önskemål, pris och mer info.

Föreläsning för elever

Om kärlek, identitet, relationer, sex och ja – porr
Sådant som upptar många barn och ungas tankar och funderingar. Självklart måste vi snacka!

Nätporren skapar en bild av sex som handlar om allt annat än samtycke och respekt. Därför behöver den ifrågasättas. Harry, som har god erfarenhet av att föreläsa för målgruppen om bl.a. machokultur, använder sin personliga berättelse, forskning och populärkulturella exempel för att på ett begripligt sätt visa hur dessa saker hänger ihop och skapa en trygg stämning med öppna samtal. Vi tittar självklart inte på faktiska porrklipp.

UTKAST AV INNEHÅLLET:

  • Diskussionspunkter där alla får vara med och bidra med sina tankar.

  • Genomgång av och samtal kring hur sexualiteten ser ut i porr och i dagens kultur i stort. Vi pratar om hur den bilden påverkar könsroller, machokultur och andra normer.

  • Kortfattad lättillgänglig fakta om porrindustrin och mainstreamporren.

  • Harrys personliga berättelse om tidig exponering för porr, porrberoende som 12-åring samt osäkerhet kring sex och relationer.

  • Inlyssnande och respektfull stämning samt humor för att lätta upp svåra ämnen.

ÅLDERSANPASSAT INNEHÅLL:

Barn i 5:an-6:an
Begränsad information om porrens innehåll. Fokus är på relationer, respekt och samtycke. Hur viktigt det är att vara schysst mot varandra och hur vissa könsroller som är styrda av porrens normer kan skada oss.

Barn i 7:an-9:an
I den här åldern har de flesta sett porr och därför går vi in lite mer på porrens innehåll och hur den kan påverka vår hälsa, attityder och syn på jämställdhet, sex och samlevnad. Diskussion om könsroller, normer.

Gymnasieungdomar
Mer klarspråk och analys om porrens innehåll ur ett makt och genusperspektiv. Diskussioner om hur dessa bilder det kan påverka oss och kulturen. Vi pratar om sexualbrott och samtyckeslagen samt reflekterar om hur vi kan skapa en samtyckeskultur.

Vill du ha mer info eller har du speciella önskemål?
Fyll i bokningsförfrågan nedan eller maila harry@porrfribarndom.se för önskemål, pris och mer info.

BOKNINGSFÖRFRÅGAN

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

Välj upplägg

KONTAKTUPPGIFTER

Verksamhetsansvarig
Elsa Lantz
elsa@porrfribarndom.se

070-979 99 44

Föreläsningar & Workshops
Harry Skärlund
harry@porrfribarndom.se

073-924 99 95

Bankgiro: 5297-7196
Swish: 123 313 37 17
Org. Nummer: 802515-8752
(c) 2019 #porrfribarndom