PORRSNACKET 

1. Prata med ditt barn

2. Skaffa porrfilter

3. Kroka arm

Våldsam porr finns ett klick bort i nästan varje barns mobiltelefon. Här får du experttips inför porrsnacket, hur du installerar porrfilter och krokar arm med andra föräldrar. Tillsammans kan vi höja säkerheten i hela klassen, basketlaget och kompisgänget så att barnen inte exponerar eller utsätter varandra.

HUR FÅR JAG MED MIG ANDRA FÖRÄLDRAR?

Barns exponering för och konsumtion av porr är ett gemensamt problem eftersom barn exponerar och utsätter varandra för det de lär sig av porren. Därför behöver vi sprida budskapet och kroka arm med andra föräldrar i klassen, kompisgänget eller basketlaget etc. och höja säkerheten tillsammans genom att: installera porrfilter på internet hemma och på barnens mobiltelefoner och prata med våra barn.

Förklara vad Porrsnacket är på en minut

Svensk forskning visar att 8 av 10 barn har sett porr. Cirka 90 % av porren innehåller våld och porren är ofta barns primära sexualundervisning. Porrfri Barndom har tagit fram en plattform för föräldrar med information och enkla actions där vi kan kroka arm med andra föräldrar och tillsammans minska barns exponering för porr i kompisgänget, skolklassen och basketlaget. Vad tycker du/ni om att vi gör detta tillsammans? Det finns tips på hur man tar ett åldersanpassat porrsnack med sitt barn, lägger på porrfilter och hur man kan lyfta frågan exempelvis på föräldramötet eller i idrottsföreningen.

Föreslå Porrsnacket på nästa föräldramöte

TIPS!

Ladda ner vårt infofmationsblad för att ta med till nästa föräldrarmöte! Med tre steg visar vi dig hur du kan skydda ditt barn från porr på nätet.

VARFÖR?

Barns exponering för och konsumtion av porr är ett gemensamt problem eftersom barn exponerar och utsätter varandra för det de lär sig av porren. Därför behöver vi kroka arm med andra föräldrar i klassen, kompisgänget eller basketlaget etc. och höja säkerheten tillsammans genom att: ta porrsnacket med våra barn samt installera porrfilter på internet hemma och på barnens mobiltelefoner.

Fantastiskt! Genom att kroka arm med andra vuxna har ni tillsammans ökat säkerhet och chansen till en porrfri barndom!

KONTAKTUPPGIFTER

Verksamhetsansvarig
Elsa Lantz
elsa@porrfribarndom.se

070-979 99 44

Föreläsningar & Workshops
Harry Skärlund
harry@porrfribarndom.se

073-924 99 95

Bankgiro: 5297-7196
Swish: 123 313 37 17
Org. Nummer: 802515-8752
(c) 2019 #porrfribarndom